KLIK UTK BESARKAN


Gambar ehsan : Wan Ros Wab
Lagi gambar di sini.

Pasukan Bola Dun Melawati yang mewakili Parlimen Kuala Selangor telah di nobatkan sebagai Juara Sulung bagi Kejohanan Bolasepak 9 Sebelah Antara Dun Selangor 2011 Bagi Merebut Piala Kp Dppns. Pasukan ini telah mengalahkan Dun Lembah Jaya dengan jaringan 3-0 di perlawanan akhir serta membawa pulang wang tunai RM1500 + medal + Piala Iringan Ketua Pemuda DPPNS. Pasukan menang kesemua perlawanan termasuklah DUN Gombak, DUN Setia Seri Setia dan DUN Balakong.

Sebuah lagi pasukan dari Parlimen Kuala Selangor iaitu dari DUN Jeram tidak kurang hebatnya melangkah ke pusingan kedua setelah menundukkan DUN Kinrara dan DUN Sg Pinang serta Seri dengan DUN Batang Kali dan DUN Morib. Pasukan ini akhirnya kalah di pusingan kalah mati dengan DUN Bangi

Sasaran pasukan yang akan menyertai kejohanan ini adalah 56 team mewakili 56 dun dalam selangor tetapi atas sebab yang tidak dapat dielakkan hanya 40 dun sahaja yang menghantar penyertaan pada kejohanan kali ni.

Kejohanan ini telah dirasmikan oleh Ust Hasbullah Ridwan sendiri selaku Ketua Pemuda Pas Negeri Selangor dan acara penutupnya disempurnakan oleh Saudara Zaidi ( Timbalan Ketua Pemuda DPPNS ).

Laporan oleh AF Romeo. DPPKS.

0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular