KLIK UTK BESARKAN

Ijok. Pelbagai aktiviti OPKIM telah berjaya diadakan pada kali ini di Dewan Bukit Badong, Ijok. Program adalah anjuran Kerajaan Negeri Selangor di bawah YB Dr Halimah Ali, Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi & Pembangunan Modal Insan, yang juga ADUN PAS Selat Kelang dengan kerjasama JKKK Kg Bukit Badong.

Program yang bermula seawal jam 8.30 pg dimulai dengan kayuhan basikal ke Kg Jalan Keretapi Lama. Perlepasan telah disempurnakan oleh YB Dr Dzulkefly Ahmad, Ahli Parlimen PAS Kuala Selangor. Beliau turut bersama menuju Kg tersebut. Program gotong royong bagi membersihkan Dewan Kg Keretapi Lama dibuat bersama penduduk kampung dan di bantu oleh Siswa-Siswi dari pelbagai IPT di negeri Selangor. Penyampaian sumbangan bahan makanan kepada 6 keluarga berpendapatan rendah juga telah disempurnakan.

Y.A.B. Tan Sri Dato' Abdul Khalid bin Ibrahim, Menteri Besar Selangor, Ilham Marzuki, Pengurus Besar Yayasan Selangor serta Datuk Maidin, Pengerusi Industri Pendidikan Negeri Selangor (Inpens) turut bersama dalam program tersebut.

Lain-lain aktiviti adalah pertandingan bola 9 sebelah, servis motor percuma, pertandingan gubahan hiasan pengantin, sukan rakyat, pertandingan merwarna kanak-kanak.

Pelajar-pelajar Inpens juga telah memberi sumbangan dalam mengendalikan perkhidmatan rawatan kesihatan percuma yg merangkumi rawatan muka, kuku dan gunting rambut kepada penduduk-penduduk wanita.

Di Masjid Ar-Rahman lama juga mengadakan Kursus Haji serta kerja-kerja membaik pulih pendawaian masjid yang diajalankan oleh pelajar2-pelajar Inpens sendiri.

Program penyampaian Skim Mesra Usia Emas fasa 2 telah disempurnakan oleh Menteri Besar Selangor yang ditemani oleh YB Dr Dzul di Dewan Taman Muhibbah Bestari Jaya.

Sambutan yang di berikan oleh penduduk dan pengunjung amat membanggakan dan salah seorang penduduk secara santai mengatakan program seumpama ini perlu di teruskan lagi di masa-masa akan datang.

0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular