KLIK UTK BESARKAN

Nama : Dr Hj Dzulkefly bin Ahmad
Asal : Rembau, Negeri Sembilan
Kediaman : 12, Jalan Topaz,7/4, Shah Alam, Selangor
Umur : 53 tahun
Status: Berkahwin, seorang isteri Puan Azlin Hj Hezri. Dikurniakan 7 orang anak dan 4 orang cucu.

Latar belakang Pendidikan:

Mendapat Ijazah Doktor Falsafah (PhD) dari Imperial College (St. Mary‟s Hospital Medical School), Universiti London (1993) dalam bidang Sains Perubatan (Toksikologi) dan Ijazah Sarjana Sains dari Universiti Surrey dan Ijazah pertama dari Universiti Birmingham, England (1980) dalam bidang yang sama. Mengikuti kursus dalam Ekonomi dan Kewangan Islam dalam tahun 1998-99.

(Gambar : YB Dr Dzul pernah ditahan kerana memperjuangkan hak rakyat membantah kenaikan harga minyak pada 2008.)

Peranan Beliau Di Pentas Masyarakat Sivil dan Politik:

Bekas pemimpin Pergerakan Mahasiswa di United Kingdom (70an dan 80an).

Bekas Aktivis Masyarakat dalam sebuah badan bukan-kerajaan (JIM) 1997-1998).

Pengarah Pusat Penyelidikan PAS Pusat (1998-2009)

Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat (2004 sehingga kini)

Ahli Jawantankuasa Lajnah Politik PAS Pusat (2004 sehingga kini)

Ahli Jawatankuasa Pemandu Gabungann Pilihanraya Bersih dan Adil (BERSIH, 2006 se-hingga kini).

Penganalisis Politik dan Penulis di halaman media (sehinggakini) dan juga diundang membentang kerta kerja di peringkat nasional dan antarabangsa (pembangunan ekonomi, perhubungan kaum dan pertembungan tamadun Islam-Barat, Political Islam dll).

Menerbit sebuah buku himpunan analisis politik berjudul”BLIND SPOT” – 2008.

Kolumnis utk Harakah English, The Malaysianinsiders and The Edge Financial Daily


1 comments
 1. Tanpa Nama 7 Julai 2020 pada 5:10 PG  

  Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL [email protected].

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL [email protected] saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: [email protected].
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  E-mel Saya: [email protected]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular