KLIK UTK BESARKAN

Tuan Haji Muhd Rashid Kassim, selaku pengarah Pusat Khidmat Masyarakat DUN Jeram merangkap YDP PAS Kawasan Kuala Selangor, sentiasa turun menemui masayarakat di sekitar DUN Jeram tidak mengira agama ataupun bangsa. Atas sifat keperihatinannya ini, beliau amat digemari dan disenangi untuk didekati terutamanya oleh mereka yang mempunyai masalah kehidupan, berpendapatan rendah malahan beliau juga disenangi oleh kaum-kaum muda belia. Beliau yang dikenali sebagai Cikgu Rashid, yang berpengalaman sebagai seorang Guru Besar amat mahir dalam memahami masayarakat setempat. Beliau amat tertarik dengan konsep yang diperkenalkan oleh Allahyarham Tuan Guru Fadzil bin Mohd Noor, bekas Presiden PAS iaitu Memasyarakatkan PAS di semua peringkat.
Turun padang berjumpa rakyat marhaen di Kg Bukit Kuching bersama-sama dengan JKKK Kg Bukit Kuching. Cikgu Rashid dan Ahli Parlimen Kuala Selangor.YB Dr Dzulkifly Ahmad telah menziarahi 15 keluarga dari rumah ke rumah untuk melihat kehidupan rakyat. Seorang doktor juga menyertai program ini untuk memberi khidmat nasihat kepada rakyat yang sakit.Ziarah warga emas yang sakit di kg bukit kucing hilir. Aktiviti yang dibuat ialah pemeriksaan kesihatan dan sampaikan sumbangan


Melawat ke SJK Tamil Ladang Bukit Cheraka yang telah menerima sumbangan tanah merah untuk ditambakkan ke padang sekolah yang tidak rata. Ahli Parlimen PAS Kuala Selangor, Dr Dzulkifly Ahmad dan penyelaras DUN Jeram telah menyumbangkan tanah merah ini demi kebaikan murid-murid sekolah ini.

Menziarahi keluarga mualaf, En Khairul Bin Abdullah yang telah kematian isteri di Hospital Sungai Buluh akibat sakit jantung. Pusat khidmat Jeram sering membantu keluarga beliau kerana kesempitan hidup dan kali terakhir membantu beliau menghidupkan lesen memandu lori supaya beliau boleh berdikari untuk menyara keluarga. Cikgu Rashid bersama-sama dengan jkkk Kg Simpang 3 Jeram dan Lembaga zakat telah menyembahyangkan jenazah.Menyampaikan sumbangan kepada pelajar cemerlang psra dalam majlis mesyuarat agung pibg KAFA Kg Parit Mahang. Cikgu Rashid diiringi oleh Ketua Kampung, Hj Baharum Hussin mrrangkap ketua PAS Cawangan Kg Parit Mahang. Seramai 150 orang telah hadir.
Menziarahi keluarga Lee Ah Eng yang kematian suami tersayang Low Lam Yong akibat sakit barah usus. Cikgu Rashid tiba di rumah mendiang di pasir tuntong dan mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang.
Menyampaikan sumbangan kepada Low Yew Chai yang sakit saraf. PKM Jeram telah memohonkan kad OKU dari Jabatan Kebajikan Masyarakat. Beliau tinggal di Jalan Sasaran Bukit Kucing.Menziarahi dan mengucapkan takziah kepada En Tusiapman B Johari yang telah kematian isteri tersayang, Salmah bt Samad akibat barah otak. YDP PAS, Cikgu Rashid Kassim merangkap Penyelaras DUN Jeram diiringi Ketu Kg Bukit Cheraka, Hj Arifin Kasarawi tiba pada pukul 8.30 pagi. Seramai 200 orang telah hadir, bersama-sama bertahlil dan berdoa.


2 comments
  1. Unknown 27 April 2013 6:35 PTG  

    We support U cikgu rashid..... Takbir...takbir...takbirr...

  2. Unknown 26 September 2015 4:03 PTG  

    saya mengucapkan banyak terimakasih kepada MBAH WITJAKSONO yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama MBAH WITJAKSONO dengan senang hati MBAH WITJAKSONO mau membantu saya..,ALHAMDULILLAH nomor yang dikasih semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungi jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi MBAH WITJAKSONO DI 0852_2223_1459. ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinga KLIK=>>> PENARIKAN DANA GAIB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular