KLIK UTK BESARKAN

Tuan Haji Muhd Rashid Kassim, selaku pengarah Pusat Khidmat Masyarakat DUN Jeram merangkap YDP PAS Kawasan Kuala Selangor, sentiasa turun menemui masayarakat di sekitar DUN Jeram tidak mengira agama ataupun bangsa. Atas sifat keperihatinannya ini, beliau amat digemari dan disenangi untuk didekati terutamanya oleh mereka yang mempunyai masalah kehidupan, berpendapatan rendah malahan beliau juga disenangi oleh kaum-kaum muda belia. Beliau yang dikenali sebagai Cikgu Rashid, yang berpengalaman sebagai seorang Guru Besar amat mahir dalam memahami masayarakat setempat. Beliau amat tertarik dengan konsep yang diperkenalkan oleh Allahyarham Tuan Guru Fadzil bin Mohd Noor, bekas Presiden PAS iaitu Memasyarakatkan PAS di semua peringkat.
Turun padang berjumpa rakyat marhaen di Kg Bukit Kuching bersama-sama dengan JKKK Kg Bukit Kuching. Cikgu Rashid dan Ahli Parlimen Kuala Selangor.YB Dr Dzulkifly Ahmad telah menziarahi 15 keluarga dari rumah ke rumah untuk melihat kehidupan rakyat. Seorang doktor juga menyertai program ini untuk memberi khidmat nasihat kepada rakyat yang sakit.Ziarah warga emas yang sakit di kg bukit kucing hilir. Aktiviti yang dibuat ialah pemeriksaan kesihatan dan sampaikan sumbangan


Melawat ke SJK Tamil Ladang Bukit Cheraka yang telah menerima sumbangan tanah merah untuk ditambakkan ke padang sekolah yang tidak rata. Ahli Parlimen PAS Kuala Selangor, Dr Dzulkifly Ahmad dan penyelaras DUN Jeram telah menyumbangkan tanah merah ini demi kebaikan murid-murid sekolah ini.

Menziarahi keluarga mualaf, En Khairul Bin Abdullah yang telah kematian isteri di Hospital Sungai Buluh akibat sakit jantung. Pusat khidmat Jeram sering membantu keluarga beliau kerana kesempitan hidup dan kali terakhir membantu beliau menghidupkan lesen memandu lori supaya beliau boleh berdikari untuk menyara keluarga. Cikgu Rashid bersama-sama dengan jkkk Kg Simpang 3 Jeram dan Lembaga zakat telah menyembahyangkan jenazah.Menyampaikan sumbangan kepada pelajar cemerlang psra dalam majlis mesyuarat agung pibg KAFA Kg Parit Mahang. Cikgu Rashid diiringi oleh Ketua Kampung, Hj Baharum Hussin mrrangkap ketua PAS Cawangan Kg Parit Mahang. Seramai 150 orang telah hadir.
Menziarahi keluarga Lee Ah Eng yang kematian suami tersayang Low Lam Yong akibat sakit barah usus. Cikgu Rashid tiba di rumah mendiang di pasir tuntong dan mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang.
Menyampaikan sumbangan kepada Low Yew Chai yang sakit saraf. PKM Jeram telah memohonkan kad OKU dari Jabatan Kebajikan Masyarakat. Beliau tinggal di Jalan Sasaran Bukit Kucing.Menziarahi dan mengucapkan takziah kepada En Tusiapman B Johari yang telah kematian isteri tersayang, Salmah bt Samad akibat barah otak. YDP PAS, Cikgu Rashid Kassim merangkap Penyelaras DUN Jeram diiringi Ketu Kg Bukit Cheraka, Hj Arifin Kasarawi tiba pada pukul 8.30 pagi. Seramai 200 orang telah hadir, bersama-sama bertahlil dan berdoa.


2 comments
 1. Unknown 27 April 2013 pada 6:35 PTG  

  We support U cikgu rashid..... Takbir...takbir...takbirr...

 2. Tanpa Nama 7 Julai 2020 pada 5:12 PG  

  Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL [email protected].

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL [email protected] saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: [email protected].
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  E-mel Saya: [email protected]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular