KLIK UTK BESARKAN

KUALA SELANGOR 4 JUN - Kawasan terminal bas di pekan baru, di sini kini berwajah baru selepas kerja membaik pulih giat dijalankan Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) dengan peruntukan lebih RM15,000 meliputi keseluruhan kawasan dan kemudahan awam.

Penolong Pegawai Tadbir, Unit Aduan, Perhubungan Awam dan Korporat MDKS, Zurzana Bajuri berkata, MDKS sentiasa mencari jalan bagi menyelesaikan permasalahan penduduk termasuk kemudahan awam lapor Sinar Harian.

Menurutnya, sebelum ini keadaan terminal bas itu serba kekurangan apabila pasar raya yang beroperasi di bahagian atas ditutup selepas gagal dalam perniagaan. Tindakan itu menyebabkan keadaan terminal terbabit agak hambar.

“Jadi, selepas melihat keadaan itu, MDKS mengambil inisiatif membaik pulih kerosakan di bahagian atas yang terbiar dan mencantikkan tandas kerana terminal itu adalah satu-satunya terminal bas yang menghubungkan Kuala Lumpur – Kuala Selangor-Sabak Bernam.

“Kini, terminal terbabit berwajah baru dan memu­dahkan orang ramai menggunakan perkhidmatan yang disediakan tanpa sebarang rungutan lagi,” katanya.

Zurzana berkata, peniaga dan bakal peniaga juga boleh menyewa kawasan atas terminal bas terbabit kerana MDKS mahu kawasan terminal itu dihidupkan seiring pembangunan sekitar kawasan ini yang dilihat sudah membangun.“Sewa yang dikenakan juga berpatutan dan kemudahan tandas juga di bawah kerja penyelenggaraan MDKS. Jika berminat, boleh merujuk kepada kami untuk urusan lanjut.

“Saya juga lihat pemaju di daerah itu turut mengambil pendekatan memajukan pekan ini dengan projek pembinaan premis perniagaan kerana jika dibandingkan dua tahun lalu, keadaan pekan ini amat berbeza,” katanya

Terdahulu, tinjauan ke terminal itu mendapati kawasan terbabit menjadi tumpuan pengguna kemudahan bas awam untuk ke luar daerah seperti Sabak Bernam, Kuala Lumpur dan Shah Alam.

Pengguna, K Krisnan, 18, berkata, dia gembira kerana pihak bertanggungjawab mengambil pendekatan sewajarnya dan hasilnya, keadaan terminal bas itu lebih menarik berbanding dahulu selain keadaan tandas lebih bersih kerana diselenggarakan dengan baik.

“Saya juga sudah tidak takut jika keseorangan kerana keadaan di sini sudah selamat jika dibandingkan dahulu. Sebelum ini keadaan atas bangunan agak menakutkan kerana terbiar kosong dan sering kelihatan individu tidak dikenali merayau disitu.

“Saya berterima kasih kepada pihak bertanggungjawab yang memberi kemudahan sempurna kepada penduduk dan juga pengguna kemudahan bas di sini serta berharap usaha ini dapat diteruskan pada masa akan datang,” katanya.

Sumber : SelangorKini Online

3 comments
 1. Unknown 26 September 2015 pada 3:59 PTG  

  saya mengucapkan banyak terimakasih kepada MBAH WITJAKSONO yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama MBAH WITJAKSONO dengan senang hati MBAH WITJAKSONO mau membantu saya..,ALHAMDULILLAH nomor yang dikasih semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungi jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi MBAH WITJAKSONO DI 0852_2223_1459. ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinga KLIK=>>> PENARIKAN DANA GAIB

 2. Unknown 17 November 2016 pada 11:25 PTG  

  KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
  dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
  beri 4 angka [2536] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
  dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
  ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
  allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
  kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
  sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
  yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI SUBALA JATI,,di no (((085-342-064-735)))
  insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 670 JUTA , wassalam.

 3. Unknown 7 Julai 2020 pada 5:11 PG  

  Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL [email protected].

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL [email protected] saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: [email protected].
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  E-mel Saya: [email protected]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular