KLIK UTK BESARKAN
Latihan kawad selepas kuliah subuh.
Lihat juga video Doa Wehdah di sini dan 'Video khas' di sini.
Video salam perpisahan di sini.
Bergambar bersama TYPD dan KP DPPKS selepas perasmian.
Album penuh di sini.


SG Tua (26 Disember 2010) : Dewan Pemuda PAS Kawasan Kuala Selangor telah berjaya menganjurkan program Tamrin Qiadi berkonsepkan perkhemahan Hutan Lipur Sg. Tua selama dua hari satu malam pada 25 dan 26 Disember 2010.

Seramai 33 orang telah mengadiri Tamrin ini, mereka terdiri dari ahli-ahli PAS cawangan-cawangan di Kawasan Kuala Selangor, pecahannya seperti berikut; Puncak Alam 2 (3), Seri Pristana (2), Bukit Badong/Ijok (5), Bukit Cerakah (1), Bukit Hijau (2), Shah Alam 2 (4), Bandar Malawati (3), Teluk Piah (2), Sri Cahaya (10) dan Api-Api (1). Jumlah ini tidak termasuk anak-anak kecil yang turut serta memeriahkan program, yang bakal menjadi pewaris perjuangan ayah-ayah mereka dalam menegakkan Islam di muka bumi Malaysia ini.

Kehadiran beberapa individu penting dalam PAS kawasan Kuala Selangor telah menyuntik semangat para peserta Tamrin, antara yang turut serta ialah Timb. YDP PAS kaw, Setiausaha PAS Kawasan, Penolong Setiausaha PAS Kawasan dan AJK PAS Kawasan (En. Arifin Mohd Yusof - pemuda sepanjang zaman).

Program kali ini telah dirasmikan oleh Timbalan YDP PAS kawasan iaitu En. Rosyam Mohamed yang juga merupakan Timbalan Ketua Pemuda PAS kawasan. Manakala majlis penutupnya telah disempurnakan oleh Ustaz Zulkifli Ahmad, Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor.

Diharapkan aktiviti-aktiviti yang dijalankan sepanjang program dapat memberi kefahaman kepada para peserta peri pentingnya menegakkan agama Allah, lebih-lebih lagi secara berjamaah iaitu melalui PAS. Di samping itu, melaui program ini tautan ukhwah ahli PAS, terutamanya pemuda-pemuda PAS dapat dieratkan dengan aktiviti-aktiviti berkumpulan yang dilaksanakan seperti memasak, memasang khemah, tadarus, doa wehdah, latihan kawad dan seumpamanya.

Pihak Dewan Pemuda PAS kaw. memohon komentar dan pandangan terhadap program Tamrin ini, ianya bertujuan untuk memantap dan menambaik program-program akan datang.

Dewan Pemuda PAS kawasan Kuala Selangor juga mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat menjayakan Tamrin Qiyadi kali ini. Sama ada peserta, penyumbang harta, tenaga dan wang ringgit, JAKALLAHU KHAIRUN JAZA’.

Disediakan oleh:

Setiausaha
Dewan Pemuda PAS
Kuala Selangor

0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular