KLIK UTK BESARKAN
SAUJANA UTAMA. Kuala Selangor. Bagi menyahut cabaran motto kerajaan Negeri 'Hasil Negeri Untuk Rakyat', Pusat Khidmat Masyarakat DUN Jeram dengan kerjasama Ahli Majlis Zon 6D, Saujana Utama terus mempromosikan produk-produk Kerajaan Negeri seperti Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS), Hadiah Anak Masuk Universiti, Mesra Usia Emas serta Skim Mikro Kredit Selangor dan lain-lain. Bertempat di Pejabat Ahli MDKS Zon 6D, penduduk Saujana Utama dan kawasan sekitar hadir untuk mendapat maklumat terkini berhubung produk-ini. Kebanyakkan dari yang hadir berasakan puas hati terhadap perkhidmatan Kerajaan Negeri setakat ini.

Seorang penduduk veteran yang hadir menyatakan jutaan terima kasih kepada PKM Dun Jeram serta Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat Selangor yang sentiasa memberi perihatian terhadap masalah rakyat terutama pemberian Bekalan Air Percuma bagi 20m3, walaupun pemberian ini sikit tapi ianya adalah pemberian yang banyak kepada mereka yang berpendapatan rendah. Beliau juga turut menambah, jika beginilah prestasi kerajaan Pakatan Rakyat, maka kerajaan Selangor perlu dikekalkan pada penggal yang akan datang

Satu majlis bagi pemberian bantuan kepada mereka yang berpendapatan rendah di sekitar Dun Jeram bagi menampung perbelanjaan yang semakin meningkat juga turut diadakan. Ia di sampaikan oleh Tn Haji Rashid Kassim Pengarah PKM Jeram serta Ahli Parlimen Kuala Selangor YB Dr Dzulkefly Ahmad.

Ahli Majlis MDKS Zon 6D, Tn Hj Fakarudin Ismail berkata, bermula awal tahun 2012, pejabatnya yang terletak di No 22F-1, SU Mall akan terus dibuka dari setiap hari Isnin sehingga Jumaat dari jam 9 pagi hingga 6 petang, dan hari Sabtu dari 9 pagi sehingga 12 tengahari. Ia bertujuan untuk memastikan kebajikan penduduk terjaga dan diuruskan dengan baik. Beliau juga bercita-cita agar moto PAS iaitu menjadi Malaysia sebuah negara yang berkebajikan akan menjadi realiti satu hari nanti.

Setakat ini Kerajaan Selangor telah membelanjakan sebanyak lebih RM540 juta bagi pelbagai program untuk rakyat negeri Selangor

0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular